Over Mathieu

Ik ben Internetrecht-jurist, en als directeur en mede-eigenaar verantwoordelijk voor de vestiging van adviesbureau ICTRecht in de Groningse Mediacentrale.

Mijn expertise ligt op het gebied van het auteursrecht, het privacyrecht, ICT-aanbestedingsrecht, blockchainrecht en het media- en telecommunicatierecht. Ik ben bij de landelijke Commissie van Aanbestedingsexperts aangesteld als te raadplegen expert voor de ICT-Branche. Ook ben ik lid van The International Association of Privacy Professionals (IAPP) en ben Certified Information Privacy Manager (CIPM).  Daarnaast voer ik (juridische) beleidsonderzoeken uit voor diverse overheidsopdrachtgevers, en ben vaak betrokken bij contractsonderhandelingen. Mijn werkervaring die ik heb opgedaan buiten de juridische sector (oa als bestuurder van diverse organisaties, politicus, managementconsultant en als ondernemer) komt daarbij vaak van pas.

Naast mijn werk voor ICTRecht ben ik bestuurslid van de Open State Foundation, Voorzitter van de Stichting Rechtswetenschap, bestuurder en founder van Complianz, en lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Hunze en Aa’s.

Ik ben privé bereikbaar via mathieu en dan vervolgens @paapst.nl , of zakelijk via m.paapst en dan vervolgens ictrecht.nl.


Ik geef regelmatig trainingen en presentaties in binnen en buitenland. De onderwerpen waar ik over spreek zijn: Privacywetgeving, Digitalisering en overheid, Auteursrecht, Open source/standaarden/data, Blockchain en recht, aanbesteden van ICT.  Ik ben in staat om juridische onderwerpen begrijpelijk uit te leggen aan een niet-juridisch publiek. Wilt u mij als spreker of dagvoorzitter op uw congres, of wilt u mij een incompany training laten verzorgen? Neem dan contact op met ICTRecht.

 


 

Uitspraken Commissie van Aanbestedingsexperts waar ik als expert bij betrokken ben geweest:

Advies 300  Verplichting om ‘level playing field’ te scheppen niet nageleefd bij complexe ICT-aanbesteding.

Advies 314   Motiveringsgebrek gunningsbeslissing ISO 9001, ISO 27001 en ISAE 3402.

Advies 430  Is RAL keurmerk een norm of een keurmerk.


 

Mijn blogs en opinies zijn te lezen via deze website, en/of op de volgende plaatsen:

ICTRecht

Computable

iBestuur